ICT-contracten

ICT-contracten

Contracten met als voorwerp producten of diensten op het terrein van informatietechnologie of telecommunicatie vormen één van de fundamentele pijlers van ICT-recht. Niet verwonderlijk dat het opstellen, beoordelen (screenen; is het contract duidelijk, volledig, evenwichtig, zijn er zwakten of valkuilen?), en herzien van dergelijke contracten tot de kernactiviteiten van dit kantoor behoren. Het betreft dan zowel overeenkomsten m.b.t. hardware en software, maar ook telecom-contracten en contracten voor internetdiensten. Onder ICT-contracten gaat een heel palet van contracten schuil die qua inhoud sterk uiteenlopen. Zo bestaan er diverse software(licentie)contracten, variërend van maatwerkcontracten, clickwraps, ASP's (Appication Service Agreements), onderhoudscontracten - beter bekend als SLA's (Service Level Agreements), escrow-contracten tot SaaS of cloud computing agreements. Cloud computing is een internetarchitectuurmodel dat gebruik maakt van software as a service (SaaS), waardoor software kan worden gebruikt via een webbrowser.

Vaak complex, maar onontbeerlijk als u met uw ICT-omgeving wilt weten waar u aan toe bent en met een gerust hart uw bedrijf wilt voeren. Stilstand (of beter gezegd black-out) van uw ICT-omgeving is zeer vervelend, maar als u dan niet uw contracten op orde hebt, bent u nog verder van huis. Dus regelt u die hap goed en op voorhand. Dat is nou precies wat ICT-advocaat Van Eeckhoutte doet!

Meer...

Praktijk cases

Van Eeckhoutte ICT/IE advocaten - ICT/IP lawyers Van Eeckhoutte heeft voor verschillende middelgrote en grote (software)bedrijven waaronder RES Software, Engelse licentieovereenkomsten van uiteenlopende aard, zoals ASP, SaaS, Clickwraps etc. opgesteld.

Wat links terzake

SaaS - Software as a Service I
Nederland ICT Voorwaarden? 5 redenen om ze niet te accepteren
Accept or Decline: Het eindrapport
It en Recht
SaaS - Software as a Service II
Wiki over Service level ageement

Wat teksten terzake

IT-Contracten Overeenkomsten in de automatisering, Franke van der Klaauw, Corien Prins
ICT en internet - casestudie ten behoeve van het project veiligheid, mr. dr. F.J.P.M. Hoefnagel
Hoe innovatief zijn innovatieve contracten, B. Luiten c.s.
Slecht ICT-contract kost VVD drie ton